~ Sharing Is Caring ~

About Me

Nama : Nurul Anis Ismail

Nama samaran : Anis, Nurul, Along

Tarikh Lahir : 24 March 1985

Zodiak: Aries

Tempat lahir: Ketereh, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Adik beradik : 4 (anak sulung)

Alamat rumah. : Ketereh, Kelantan.

Alamat sekarang. : Brisbane, Australia

Jenis darah : A

Tinggi : 164 cm

BMI : 20

Pendidikan:

Sekolah Kebangsaan Ketereh, Kota Bharu, Kelantan

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Melor, Kota Bharu, Kelantan

Institut Perguruan Bahasa-bahasa Antarabangsa, Lembah Pantai, Kuala Lumpur

Queensland University of Technology, Brisbane, Australia

Email: annis_2403 [@] yahoo.com

**************************************************************************************************************

 Asslamualaikum..Setelah di tag oleh amirez..ini adalah sebahagian peristiwa yang berlaku pada saya sepanjang 2007 yang lalu:

  •  
    • Meluangkan masa beberapa jam bersama yang tersayang di KLIA sebelum fly balik ke Brisbane.
    • Pertama kali mempunyai blog peribadi, hasil dorongan senpai. Alhamdulilah, semuanya berjalan lancar dan blog ini mendapat sambutan yang mengalakkan. Terima kasih, semua!!
    • Semangat utk terus memblog, diteruskan dengan terciptanya beberapa lagi blog, seperti.. anis is sharing
    • Pertama kali membuat assignment secara elektronik, menggunakan blog- blog Early Childhood Maths. Alhmdulilah blog 1 dan blog 2 ini menyumbang kepada perolehan markah a+ bagi sem 3.
    • Pertama kali menyentuh dan bermain salji di New Zealand.
    • Pertama kali ke luar negara, iaitu New Zealand dengan kawan2. semua perempuan, empat orang je. Pengalaman yg sungguh berguna. Menguruskan semua sendiri dan Alhamdulilah berjaya mengatasi saat2 cemas semasa salji turun tebal di Queesntown.
    • Pertama kali berhari raya tanpa family tercinta selama 22 tahun di dunia ini. Agak sedih, tapi berjaya tidak mengalirkan air mata di pagi syawal. Dengan syarat; seminggu sebelum  raya tidak boleh mendengar lagu raya atau takbir!! Hehe
    • Pertama kali menguruskan  pertunjukkan fesyen di farewell party di Uni.
    • Travel ke Sydney dengan ‘pakej’ yg murah- tiket flight return $6, penginapan di Malaysian Hall $ 4  semalaman. Memberli belah besar-besaran di Paddy’s market. 
    • Menghabiskan pengajian tahun ketiga di Queensland Uni of Technology, Brisbane dan pulang ke Malaysia pada 30 Nov 2007.
    • Sebulan menghabiskn masa bersama family dan si dia sepanjang bulan Disember yg lepas.

Akhir kata; SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2008!! MARI BERSAMA MEREALISASIKAN IMIPIAN KITA!!!

 

 

28 Responses to "About Me"

ii,im mariah. 19 year old,muslim. i dont really know myself. everyday i been thingking for what im here. im so boring. i do abortion last time. yet,i regret for waht happen. im wrong. i hope can build a new life with my beloved one,but my family dont want me to marry yet. i really dont know. please help me.

eh that picture u put selamat hari raya
is from a local cartoon production
upin and ipin right?

kak anis…
tinggi kite same la..
hoho..
tapi darah org yg bleh derma kt sume..O..(riaknya..muahaha)
BMI???haha…16.4..x bleh jadik nih..
adeih..

hehe yeke in….
xaci neh..in sama tinggi dgn kak anis😛
ooo O eh heheh bagus2..leh derma kt seme org..tp in leh terima skek jelah drh..dr O jugak kan??? huhuh
16.4?? kedingnye die neh😛

haha..iN memang keding orgnye😛

mbak, kenalan ya…..
saya dari indonesia.
skarang masih SMA.
Artikelnya bagus

mekaseh yer muna😀
salam perkenalan dari saya…
SMA? Sekolah lagi kok?
thanks for reading🙂

wah..dpt kenalan dari seberang. baguslah. kita sama2 serumpun🙂

hehe suke die eh🙂

salam anis..thanx 4 the comment ek..ni yg smangat blk nak update blog wordpress..

p(^_^)q
gambaru!

welcome qider…:)

wah..byk kenangan manis dia ek. thx sudi wat tag tu🙂

Assalamualaikum..
salam perkenalan..
wah.. anis study kat australia ye..
hehe.. kagum.. umur kite cam lebeh kurang sama jerk..
huhuhu.. wah.. (masih kagum)
hehehehe.. apa2pun good luck!
1st time bersiar2 kat blog anis nih.. heheh..

Wasalam hilwan…
salam perkenalan…
hm skang sy dh blik mesia..belajar final year kt KL…
hilwan belajar kt mane yer??
yeke umur kita sama?? bagus2…(kagum jugak)
thanks for visiting my blog…
xpelah 1st time pun…semuga beroleh manfaat yer…🙂

huhu.. saye study kat johor je.. dalam mesia je hahaha..
aah.. umur same.. saye pun 1985 gak.. tu le.. tkezut tengok huhu..
by the way, final year ye? wah.. gud luck untuk awak.. huhu.. kite pun final gak.. (same lagi)
haha..
ok2.. smoga mendapat manfaat.. terima kasih..🙂

heheh semangat sungguh hilwanurnadwa…cumil sungguh nama tue..nama betul awk ke?? awk study kt johor?? jauhnye heheh awk asal mane eh??

hehehe.. cumil? TQ, tp xnama betul, i just love to use it.. erm.. aah study kat johor, asal.. neg bawah bayu.. huhuhu.. leh la juga kata jauh.. merentas laut china selatan hehehe.. ^_^

oo hehe..igtkan nama betul awk..
wah jauhnye dtg belajar..last sem eh awk..kos pe??
awk xwat blog ke?? lau ade, leh kt exchange link🙂

hehe.. xlah jauh sesangat pon.. sye amik kos management.. huhu..
ade nih blog sye.. huhu.. http://haziefa.wordpress.com
erm.. saye add awak kt link sye ek.. huhu.. 🙂

okeh..nati sy add awk kt blogroll sy ni eh🙂

hehe.. thanks anis🙂

salam!
uiks.suddenly stumbled on adi’s blog last few days.
n attracted nak view ur blog skali.coz, u look familiar to me.i dunno, mabe becoz…….
kg kat melor, ketereh sgt dekat!!!!!!!
lg satu, sy pon kat oz now!!!
tp newcastle.u sure join winter camp kat melbourne dis winter.ke….sy tesilap.hoho.
haish.sepeti familiar skali!

salam hannah…
eh hannah kt melor?? area mane?? dulu sekolah menengah kat mane eh?
eh yeke kt newcastle skang?? kos medic ke?

salam!
nice blog…
i love it..
thanks

oo..maybe hannah ngan anis ni saling kenal tp x igt😛

ahmad syakir >>> thanks yer…
adi>>> heheh yekot😛

salam…wah bangganya dpt tgk ank kltn berjaya belajar sampai luar negara dan memberi artikel-artikel yang hebat..taniah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Add to Technorati Favorites

Kalendar

December 2016
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Sabda Rasulullah s.a.w

"Semua amalan anak Adam digandakan kebaikannya sepuluh kali ganda serupa dengannya hingga tujuh ratus kali ganda, Allah Azza Wajalla berfirman: ” Melainkan puasa, kerana ia untuk-Ku dan Aku sendiri yang membalasnya, mereka meninggalkan syahwat dan makanannya kerana-Ku.” Riwayat Bukhari & Muslim

Categories

Top Clicks

  • None

Pengunjung Terkini

Recent Readers

View My Profile View My Profile View My Profile View My Profile View My Profile
My Popularity

Bilangan Pembaca

  • 161,457 orang pembaca

Khazanah

%d bloggers like this: